Geboren met een hypothalamus hamartoom 

 


home


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Mark Voetbalkamp 2013

SEV G1 - Gemeenteraad

 

Het Sylvia Tóth centrum is gericht op een dagbehandeling, aan het eind van de dag is er een eindgesprek met de artsen. Voor Mark betekende dit dat hij een protocol voor stereo tactische bestraling in kon gaan.

Deze precisie bestraling had tot doel om epileptische aanvallen uit te schakelen. Voordat de uiteindelijke bestraling kon plaatsvinden hadden wij en Mark nog een lange weg te gaan.

Mark heeft voor de uiteindelijke bestraling vele onderzoeken moeten ondergaan bij onder andere:
Endocrinoloog:

Arts die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling hormonale (endocriene) aandoeningen. Het hamartoom van Mark zit aan de hypothalamus en de hypothalamus is een essentieel orgaan in de hersenen
Oogarts: Controle oogzenuw
Voor en na de bestraling is Mark gecontroleerd door de oogarts van het UMC,
Neuropsycholoog: Mark heeft voorafgaand aan de bestraling een neuropsychologiesche test gedaan, ook na de bestraling is een test afgenomen. Mark kon zich na de bestraling verder onwikkelen volgens Neurochirug. Een jaar na de bestraling was er niet veel te merken bij Mark over enige ontwikkeling. Maar acht jaar verder kunnen wij concluderen dat Mark zich enorm ontwikkeld heeft. Dit komt o.a. doordat Mark begeleid zelfstandig is gaan wonen. Maar of de bestraling geholpen heeft durft de Neuroloog niet te zeggen, wij denken van wel.


WV